Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

60-szor nagyobb eséllyel kerülhetnek kórházba az oltatlanok

koronavírus, kórház, oltatlanok, vakcina, oltás

Újabb tanulmány bizonyítja, milyen veszélyben vannak az oltatlanok a koronavírussal szemben.

Az ICNARC friss tanulmánya szerint az oltatlanok akár 60-szor nagyobb eséllyel kerülhetnek kórházba koronavírussal, mint azok, akiket beoltottak. Az adatokból az is kiderül, hogy a legnagyobb különbség a 60-69 évesek körében volt e tekintetben - írta meg az Egyesült Királyság Intenzív Terápia Nemzeti Audit és Kutatóközpontja (ICNARC) alapján a Portfolió.

Az Independent számolt be arról, hogy a kutatóközpont hat hónap adatait vizsgálta idén, azokon belül is azt, hogy hány embernek volt szüksége kórházi ellátásra a koronavírus miatt, és nekik milyen volt a vakcinázottsági státuszuk. Idén május és november között, a két oltással bíró, 60-as éveikben járók közül 100 ezer főre vetítve 0,6 főnek volt szüksége kórházi ellátásra heti átlagban.

Koronavírus-vakcina: a nőknél gyakoribbak a mellékhatások - kattintson!

  • Az oltatlan 60-asok közül azonban 100 ezer főre vetítve már 37,3 főnek kellett intenzív ellátás, ami hatvanszor nagyobb kockázatot mutat.
  • Amikor azt nézték meg, hogy milyen különbségek vannak a kórházba kerülésnél az 50 és 70-es éveikben járó oltottak és oltatlanok között, azt találták, hogy 30-szoros eltérések vannak heti szinten.
  • Mindeközben a 30-40-es éveikben járó oltatlanok 10-15-ször nagyobb eséllyel kerülnek kórházba a koronavírus miatt, mint a hasonló korú oltottak.
Forrás: portfolio.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához