Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

A héten érkezik az új, oltásszkeptikusokat is meggyőző covid vakcina az Európai Unióba

nuvaxovid, oltás, vakcina, koronavírus, covid

A Nuvaxovid az első fehérjealapú koronavírus elleni vakcina, amelyet az unióban engedélyeztek.

A UPS egészségügyi logisztikai üzletága, a UPS Healthcare bejelentette, hogy ezen a héten kezdik el kiszállítani a Novavax biotechnológiai vállalat által kifejlesztett, újonnan engedélyezett Covid-19 vakcinák első adagjait az Európai Unió 27 tagállamába. A két vállalat globális együttműködést kötött a vakcinák világszintű forgalmazására és szállítására.

Így működik a Nuvaxovid

Az EU-ban Nuvaxovid márkanév alatt kapható termék az első fehérjealapú vakcina, amelyet az unióban engedélyeztek. Az oltóanyag két nagy mintaszámú III. fázisú klinikai vizsgálatban közel 90 százalékos hatékonyságot, jó biztonsági és tolerálhatósági profilt mutatott. A készítmény egy jól ismert rekombináns fehérjeplatformra épül, amelyet évtizedek óta használnak más, például az influenza, az övsömör és a HPV elleni vakcinákhoz.

A Novavax oltóanyaga hűtőszekrényben, 2-8°C-on tárolható és szállítható. Többek között ez a tárolási tartomány teszi a vakcinát fontos szereplővé a világjárvány elleni védekezésben, hiszen a távoli, nehezen megközelíthető helyekre is a hagyományos elosztó csatornák használatával juttatható el.

"A UPS büszke arra, hogy a Novavax partnere lehet a Covid-19 vakcina forgalmazásában az Európai Unióban és azon túl is - mondta el Wes Wheeler, a UPS Healthcare elnöke. - A cégünk által az EU-ban kiépített, a hőmérséklet-érzékeny termékek kezelésére szolgáló kiterjedt infrastruktúra révén ez a vakcina és más szükséges egészségügyi termékek gyorsan elérhetővé válnak több százmillió ember számára."

"A UPS kulcsfontosságú partnerünk a globális ellátási láncunkban, segít nekünk abban, hogy az innovatív, de jól ismert technológián alapuló, differenciált vakcinánkat eljuttassuk az ügyfelekhez és az emberekhez világszerte" - erősítette meg John Trizzino, a Novavax kereskedelmi és üzleti igazgatója.

Nuvaxovid: új koronavírus elleni vakcina, ami az oltás szkeptikusokat is meggyőzte - olvasson tovább!

Akár másnapra is odaérhet a vakcina

A UPS Healthcare a Novavax vakcinát a hollandiai Roermondban található, nemrégiben kibővített gyógyszerlogisztikai létesítményében, hőmérséklet-kontrollált körülmények között tárolja. Ez az elosztóközpont biológiai készítmények tömegét képes kezelni. A létesítmény stratégiai elhelyezkedésű, közel van a németországi Köln-Bonn repülőteréhez, a UPS európai légi csomópontjához, és közvetlen hozzáféréssel rendelkezik a főbb tengeri kikötőkhöz is. Ez rövid tranzitidőt, és másnapi kézbesítést tesz lehetővé az európai címek 80 százalékának esetén.

Forrás: ups
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához