Ezeket látta már?

Apró pattanásokból fájdalmas kiütések, ezeket tapasztalta a majomhimlős férfi

majomhimlő, oltás, karantén, tünetei, kiütés, majomhimlő kiütés

A férfi alig tudott enni, mert annyira fájtak a kiütései.

"A majomhimlő körülbelül három hétig tartott nálam" - mondta a texasi Silver Steele, aki részletesen beszámolt a közösségi médiában az állapotáról - írja az Insider.

Steele elmondta, hogy körülbelül egy héttel azután vette észre a pattanásszerű dudorokat, hogy részt vett a július negyedikét ünneplő partin, ahol szerinte ki lehetett téve a fertőzésnek. Először azt hitte, hogy borotva okozta a problémát. A dudorok nem voltak fájdalmasak, és bár gyanította, hogy majomhimlő lehet, azt gondolta, hogy a betegség enyhe lefolyású.

"Négy nappal később a nyirokcsomóim megduzzadtak. Fájt a nyelés, és csak nehezen tudtam mozogni" - mondta a férfi, akinél ekkor diagnosztizálta az orvosa a majomhimlőt. Aznap a fiatal férfinek éjjel láza volt, rázta a hideg és izzadt. Az influenzaszerű tünetek körülbelül 48 órán át tartottak. És ahogy a láz csökkent, az elváltozások fájni kezdtek.

A kiütések többsége a férfi szája körül alakult ki, de néhány elváltozás volt a szájüregében, az ínyén, és a torkán is. Steele alig bírt enni a fájdalomtól, és elmondása szerint több kilót fogyott.

A férfi a harmadik hét végére szépen lassan jobban lett, néhány napja pedig elhagyhatta a karantént. Már megkapta a himlő elleni védőoltást, amelyről azt tartják, hogy csökkenti a betegség esélyét. Steele arra biztat másokat is, akik veszélyben vannak, hogy tegyék ugyanezt.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: insider
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához