AstraZeneca: heves oltási reakciók miatt felfüggesztették a használatát a németeknél

#koronavírus #Astra Zeneca #mellékhatás #vakcina
2021.02.17.

Az egyik kórházban 88 egészségügyi dolgozóból 37 átmenetileg nem tudta felvenni a munkát az oltás után.

Az Alsó-Szászországban található, braunschweigi Herzogin-Elisabeth Kórházban múlt hét csütörtökön kapták meg a dolgozók az AstraZeneca koronavírus vakcinát, majd utána munkaképtelenné váltak.

Az erős oltási reakciók miatt úgy döntött a kórház vezetősége, hogy ideiglenesen felfüggesztették az AstraZeneca koronavírus vakcina használatát, mert attól féknek, ha még többen kiesnek a munkából, az a kórház működésében fennakadásokat okozhat – írja a Braunschweiger Zeitung. Hasonló eset történt az Emden Klinikán is.

Habár, a gyártó szerint nem kell aggódni, az eddigi oltási reakciók nem térnek el az eddig ismertektől, a szakemberek kivizsgálják az eseteket.

Az AstraZeneca oltóanyagával itthon a 18 és 60 év közötti krónikus betegek oltása kezdődött meg.

A Spiegel közben beszámolt róla, hogy a 100 millió fő oltására elegendő 200 millió adag koronavírus oltóanyagból 75 millió dózis érkezése a második negyedévben várható. Összesen egyébként 600 millió adagra kötöttek szerződést, ami 300 millió embernek elegendő, ami az EU lakosságának kétharmada. E mellé jön még a többi gyártóval kötött megállapodás, amikkel együtt összesen 2 milliárd adagot jelent.

Forrás: EgészségKalauz