Ezeket látta már?

AstraZeneca: mérleglik, hogy 40 év alattiaknak beadják-e

astrazeneca

Az AstraZeneca okozta trombózis a fiatal korosztályt érinti - derült ki, miután a korcsoport szerinti megoszlást is nyilvánosságra hozták.

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság közölte, hogy az AstraZeneca vakcinához kapcsolódó ritka véralvadási rendellenesség különösen a fiatal felnőtteket érinti - írja a Financial Times.

209 esetből 41 halállal végződött az Egyesült Királyságban - az héttel korábban bejelentett összes eset 168 volt, köztük 32 haláleset.

A kor szerinti megoszlás alapján a vérrögképződés a fiatal felnőtteket érinti: 23 eset 18-29 éveseknél, 27 a harmincasoknál, 30 a negyveneseknél, 59 az ötveneseknél és 58 a 60 éveseknél vagy annál idősebbeknél fordult elő.

Egyelőre mérleglik, hogy a 40 év alattiaknak továbbra is adják-e az AstraZenecát - az átoltást lassítaná, ha az eredeti oltási tervet most újra kellene gondolni, de tény az is, hogy a kockázatokat is figyelembe kell venni, amit a vakcina beadása után tapasztaltak.

Sir Munir Pirmohamed, a brit kormánynak a vakcinák biztonságosságával kapcsolatban tanácsot adó bizottság elnöke azt mondta, hogy az esetek egyötödében halálos kimenetelű, és főként a fiatalabb korosztályt érinti.

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához