Ezeket látta már?

Az immunológus szerint veszélyes az éttermek zárt terében tartózkodni

étterem, usa, koronavírus, maszk

Lisziewicz Julianna nagyon csodálkozna, ha a vírus nem okozna nálunk is egy negyedik hullámot.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorban nyilatkozott egy immunológus, aki egyértelműnek tartja, hogy lesz 4. hullám.

Lisziewicz Julianna, immunológus óvatosságra intette az embereket. A nyitás és az előrehaladott oltások ellenére is azt mondta, hogy mindenki legyen elővigyázatos, és ne üljön be az éttermekbe. A belső, zárt térben ugyanis könnyen megfertőződhetünk, hiszen egyik vakcina sem 100 százalékos, arról nem is beszélve, hogy 2 hétnek eleve el kell telnie ahhoz, hogy a védőoltás hasson, és akik most, a napokban kapták meg, azoknál még egyáltalán nem hat.

Kiemelte, hogy ha már egyetlen fertőzött is van a teremben, beszéd és evés közben mi is elkaphatjuk a fertőzést. A mozikkal, színházakkal kapcsolatban az a véleménye, hogy maszkban nem fog megfertőzni - kivéve, ha eszünk film közben, azaz lekerül a maszk.

Az edzőterembe járást, focimeccsen szurkolást szintén csak maszkban javasolja,

Az uszodát akkor tartaná biztonságosnak, ha korlátoznák az egyszerre medencében lévők számát. Szerinte akkor lehetett volna ennyit lazítani, ha Izraelhez hasonlóan napi 10-20 áldozata lenne csak a koronavírusnak.

Az indiai mutánssal kapcsolatban attól tart, hogy a jelenlegi vakcinák nem lesznek hatékonyak, főleg, ha tovább mutálódik, de hozzátette, hogy az is tény, hogy a vakcinákat gyorsan tudják majd módosítani.

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához