Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Börtönbüntetést kapott egy idős nő, mert nem viselt maszkot

börtön, idős, nő, maszk

A karácsonyi ünnepeket is rácsok mögött tölti.

Hat hónap letöltendő és további hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek Írországban egy idős nőt, amiért több alkalommal nem tett eleget a koronavírus-járvány miatt elrendelt maszkviselési kötelezettségnek - adta hírül az Irish Mirror című ír napilap.

Az ítélet értelmében a 66 éves Margaret Buttimer - aki máris bevonult a büntetésvégrehajtó intézetbe - a karácsonyi ünnepeket is rácsok mögött tölti.

Az indoklás szerint Buttimer sorozatosan szegte meg a maszkviselésre vonatkozó szabályokat, legutóbb november 17-én, amikor fedetlen arccal ment be egy étterembe, és többszörös felszólítás ellenére sem volt hajlandó távozni.

A tárgyaláson Buttimer ártatlannak vallott magát, a bírónak pedig azt mondta, nincs meggyőződve a maszkviselés hasznosságáról, ahogyan arról sem, hogy valóban létezik-e a vírus.

Olvasson tovább! Koronavírus-variánsok – alfától omikronig: egyre „veszélyesebb” verziók jelennek meg?

Egészségügyi hatóságok a héten azt közölték, hogy Írországban is dominánssá vált a koronavírus legújabb, omikron nevű változata. A Baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház szerda reggeli összesítése szerint az ötmillió lelket számláló Írországban a járvány kezdete óta 666 657 fertőzöttet és 5835 halálos áldozatot regisztráltak.

Forrás: MTI