Durva hidegfront jön: fejfájást, keringési panaszt okozhat a covidból gyógyulóknak is

#fejfájás #hidegfront #covid #post-covid
2021.04.12.

Rendkívül erős hidegfront vonul át felettünk. Ez most nemcsak a frontérzékenyek, hanem az elhúzódó Coviddal küzdőknek is kellemetlen napokat okozhat: legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

Kedden erős hidegfronti hatás érvényesül, megterhelő lesz az élettani helyzet. Ingadozhat a vérnyomásunk, csökken a hő- és komfortérzetünk, idegesség, feszültség is jelentkezhet, emellett tartós álmosságérzést tapasztalhatunk. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

Meddig marad itt a hideg?

Különösen erős hidegfront határozza meg a következő napok meteogyógyászati helyzetét. 15-20 fokot zuhan a hőmérséklet, a viharos szél is rontja a hőérzetet. A hétfő esti front nem vonul át gyorsan, itt fog hullámzani a Kárpát-medence felett, így tartósan elnyúló, kritikus terhelést ró a szervezetünkre.

Nem csak a frontérzékenyeket érinti

Ez a terhelés az erősen frontérzékenyek és a poszt-covidosok számára nagyon komoly hatással járhat: keringési problémák, növekvő szívinfarktus és sztrók veszély, erős migrén, vérnyomás-ingadozás, rosszullétek, szorongás, pánikrohamok, krónikus fáradtság, alvászavarok is jellemzőek lesznek. A közlekedők is fokozott veszélyben vannak - írja a meteoklinika.hu.

Ez is érdekelheti:

Forrás: meteoklinika