Ezeket látta már?

Életveszélyes "trend" terjed a TikTokon

étrend-kiegészítő, por, tik-tok

Új, veszélyes trend, a „dry scooping” terjed a Tik-Tokon, szívrohamot okozhat.

Néhány éve hasonló "trend" volt a fahéj evőkanál számra történő evése, ami komoly problémákat okozott, de most egy sokkal nagyobb kockázatú divat terjed. A „dry scooping” annyit tesz, hogy az edzés előtti készítményt nem vízben oldják fel, ahogy azt eredetileg kellene, hanem szárazon, magát a port kanalazzák be.

A LadBible szerint egy fiatal amerikai lány is kipróbálta, majd nem sokkal később szívrohammal kórházba szállították. A lány az eset után megosztotta a tapasztalatait: elmondta, hogy először bizsergő és viszkető érzése lett az étrendkiegészítő után, de mivel ez normális mellékhatásnak számít, edzeni kezdett. Később mellkas fájdalomra, szédülésre, hányingerre és karzsibbadásra panaszkodott, a kórházban derült ki, hogy szívrohama van.

Azt nem tudni, hogy volt-e más betegsége a lánynak, és azt sem, hogy mennyi koffein volt az étrend kiegészítőben, mint ahogy arról sincs információ, milyen minőségű volt a por - ezek a tényezők még pluszban hozzájárulhattak a szívrohamhoz.

Mindenesetre semmiképp se próbálja ki, milyen szárazon enni az étrend kiegészítőket! Csak és kizárólag a használati utasításban leírtak szerint fogyassza, és figyeljen arra is, hogy mit néz a gyereke az interneten!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához