Ezeket látta már?

Elhúzódó Covid: a betegek 96 százalékát érinti a virológusok szerint

koroanvírus, covid-19. elhúzódó covid

A pécsi virológusok hívták fel a figyelmet arra, hogy az elhúzódó covid nem olyan ritka, mint gondolnánk, sőt!

A pécsi virológusok a Facebook oldalukon írták meg, hogy az elhúzódó COVID - azaz amikor a koronavírussal fertőzött beteg életminősége hosszútávon is romlik - nagyon gyakori.

Egy friss tanulmány szerint 56 országból több mint 3000 embertől gyűjtöttek adatokat az elhúzódó covid leggyakoribb visszamaradó tüneteiről: a fáradság, fáradékonyság; krónikus fáradékonyság, valamint a neurofiziológiai problémák a legjellemzőbbek.

Egyre inkább beigazolódni látszik, hogy a koronavírus hosszútávú életminőség romlást képes okozni - írja a Virológia Pécs Facebook-oldalán.

A laboratóriumi körülmények között vizsgált páciensek 96 százaléka 90 napon túli tünetekről, sőt, 7 hónap után is jelen lévő életminőség romlásról számolt be. Sokan nem voltak képesek úgy végezni a munkájukat, olyan hatékonysággal mint a fertőzés előtt.

Ez is érdekelheti:

A virológusok felhívják a figyelmet arra, hogy nem érdemes azokat a közszájon forgó vélekedéseket követni miszerint „erősebb” vagy „jobb” immunválaszt érhetünk el a természetes fertőzéssel, ennek semmiféle virológiai vagy biológiai alapja nincs!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához