Ezeket látta már?

Ez a koronavírus-szonda 1 percen belül kimutatja a fertőzést

gyorsteszt, covid reptér

60 másodperc alatt kiderül, fertőzöttek vagyunk-e, és ha negatív az eredmény, nem kell PCR-teszt.

Egyelőre még csak kísérleti jelleggel, de a világon elsőként vezették be a tüdőből kifújt levegőt elemző koronavírus-gyorstesztet. A teszt 1 percen belül ad eredményt – közölte a Szingapúri Egyetem (NUS).

A rendőrségi alkoholszondákhoz hasonlóan a gyorsteszt nem igényel egészségügyi végzettséget, és a használata is egyszerű: csupán egy egyszer használatos csőbe kell belefújni, és ki is adja az eredményt.

Az egyetem által alapított cég (Breathonix) a városállam egészségügyi minisztériumával közösen fejlesztette ki az új eljárást. A BreFence Go Covid-19 Breath Test System névre hallgató eszközt Malajzia és Szingapúr határán használják az érkezők szűrésére. - írja a Telex

A gyorsteszt berendezés úgy működik, hogy a tüdőből kifújt levegőben azonosítja azon illékony szerves vegyületeket (VOC), amelyek a Covid-fertőzés biomarkerei. Csak a pozitív eredmény után kell PCR-tesztet csináltatni, ami könnyebbség, hiszen így gyorsítható a határátkelés. A gépet egyébként több helyen, a szingapúri repülőtéren és Dubajban is tesztelik.

Ez is érdekelheti:

Forrás: EgészségKalauz