Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Fokozza-e az átoltottság a mutációk megjelenését?

koronavírus, covid, oltás, vakcina

Érzékletes ábrán mutatja be a szakember azt, hogyan hat az oltás a mutációkra.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt arról, hogy milyen hatással van a vakcináció a Covid-19 mutálódására:

"Olvasói kérdés: a vakcinák fokozhatják-e a koronavírus mutációit, új variánsok kialakulását?

Válasz: ezt a kérdést már 2021-ben vizsgálták, egészen pontosan 2021. 08. 10-én jelent meg erről az első tanulmány. Ebben kimutatták a delta variáns esetében, hogy az átoltottság magasabb szintje összefügg a mutációs ráta alacsonyabb voltával. Vagyis minél magasabb az átoltottság, annál kisebb a mutációk bekövetkezésének esélye.

Az ábra a 2021. 06. 20. – 2021. 07. 03. közötti adatok alapján mutatja a helyzetet 20 országban: Ausztrália (AUS), Franciaország (FRA), Németország (GER), Indonézia (IDA), India (IND), Írország (IRL), Izrael (ISR), Olaszország (ITA), Japán (JPN), Mexikó (MEX), Hollandia(NED), Norvégia (NOR), Portugália (POR), Szingapur (SGP), Spanyolország (ESP), Svájc (SUI), Svédország (SWE), Törökország (TUR), USA (USA), és Egyesült Királyság (UK). Japán, Svájc, az USA és Ausztrália lóg ki a sorból, amely arra utalhat, hogy az oltáson kívüli, úgynevezett nem gyógyszeres védelmi intézkedések is jelentősek lehetnek. Összességében azonban az oltások a vírus szaporodásának és terjedésének lassítása révén logikus módon csökkentik a mutációk és azok gyors terjedésének esélyét."

Átoltottság és a mutációk megjelenése Átoltottság és a mutációk megjelenése Forrás: Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó FB-csoport

Olvasson tovább! Poszt-covid: ezek a tünetek a leggyakoribbak

Hivatkozás: Ting-Yu Yeh and Gregory P. Contreras: Full vaccination is imperative to suppress SARS-CoV-2 delta variant mutation frequency. medRxiv preprint doi: https://doi.org/10.1101/2021.08.08.21261768; this version posted August 10, 2021.

https://www.medrxiv.org/con.../10.1101/2021.08.08.21261768v2

Forrás: Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó FB-csoport
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához