Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Fülcsengés: a koronavírus elleni oltás mellékhatása is lehet?

koronavírus, tünet, fülzúgás, hallásromlás, covid

Több kutatás is foglalkozik a vakcinák és a fülcsengés, fülzúgás kapcsolatával.

Gregory Poland oltásszakértő éppen hazafelé tartott második koronavírus elleni oltásáról, amikor vezetés közben éles hangot hallott. Mintha egy sípba fújtak volna bele közvetlenül a füle mellett. Az eset egy éve történt, és azóta sem szabadult meg a furcsa hangoktól, melyekkel kapcsolatban azt feltételezi, az oltás mellékhatásaként hallhatja őket. Az állapot összefoglaló neve tinnitusz, az ebben szenvedők fülcsengést, fülzúgást tapasztalnak - írja az NBC, amelynek cikkét az Infostart szúrta ki.

A CDC megerősítette, hogy koronavírus elleni oltás után több tinnituszos esetet is jeleztek feléjük, de nehéz megkülönböztetni a valós ok-okozati összefüggést a véletlenszerű egybeesésektől.

A JAMA című orvosi folyóiratban egy nemrég közzétett tanulmány foglalkozott a fülcsengés és a covid vakcinák kapcsolatával. A kutatók az amerikai mellékhatás-bejelentő platformon keresztül 555 jelentést elemeztek, amelyben a halláskárosodás összefüggésbe hozható valamelyik koronavírus elleni oltással. A tanulmányból kiderült, hogy a hallásproblémák nem voltak gyakoribbak a vakcinák felvétele után.

Egy másik, izraeli kutatás arról számolt be, hogy minimálisan emelkedett a hallásproblémák száma a Pfizer oltása után. A Pfizer a hallással kapcsolatos bejelentéseket komolyan vette, kivizsgálta, majd megállapította, hogy nincsen ok-okozati kapcsolat az oltás a fülproblémák között.

Fülzúgás: betegség, fülzsír vagy gyógyszer is okozhatja - olvasson tovább!

A Janssen klinikai vizsgálatai során a fülcsengést, fülzúgást lehetséges mellékhatásként azonosította, de ugyanakkor a vállalat hozzátette, hogy nem lehetett megállapítani ok-okozati összefüggést a vakcina és a tinnitusz között. A Stanford Egyetem molekuláris neurológiai laboratóriumában most Konstantina Stankovic fül-orr-gégész kutatja a témát, aki szerint a fülzúgás a vakcina egyik kevéssé ismert mellékhatása lehet.

Forrás: infostart.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához