Ezeket látta már?

Gulyás Gergely: 2,5 millió beoltott kell a nyitáshoz

gulyasgergely

A mai kormányinfón hangzott el, hogy milyen feltételekkel és mikor indulhat el a nyitás.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón elmonda, hogy a járványhelyzet komoly, megfeszített munkát végeznek az orvosok és az ápolók. Jelenleg 1678 db lélegeztetős ágykapacitás, és 10441 léglezetetés nélküli ágy áll rendelkezésre. "Ha ezek az ágyak is betelnének, tudjuk bővíteni a kapacitásokat, és az élő erőt is biztosítjuk további orvosok behívásával." - hangsúlyozta.

Gulyás Gergely elmondta, hogy egy megoldás van a járvány leküzdésére, ez a védőoltás. 650 ezer olyan nyugdíjas van még, aki nem regisztrált, őket a tisztifőorvos levélben kereste meg, hogy regisztráljanak oltásra. Az idősotthonokban, ahol az első körben mindenkit beoltottak, ott 1% alá csökkent a megbetegedések száma.

Nyitási tervek

A kormány a tegnapi döntésén arról döntött, hogy ha 2,5 milliót eléri az oltottak száma, akkor az oktatási intézmények (általános iskolák és középiskolák, valamint az óvodák) 1 hétre rá kinyithatnak, "ez most április 12-t vagy 19-ét jelent". Azt megelőzően, hogy az iskolák újranyitnának, beoltják a tanárokat és az óvónőket is, ezért Gulyás Gergely őket arra kéri, hogy regisztráljanak.

Boltnyitásokkal kapcsolatban az Iparkamara módosításokra tett javaslatot, amelyben azt indítványozta, hogy 10 nm-enként 1 vásárló vagy vendég tartózkodásával kinyithassanak a vendéglátó egységek és boltok. Erről a holanpi dötnésen fog döntés születni.

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához