Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Hamis PCR-teszteket adott ki egy magyar orvos a SOTE nevében

koronavírus, PCR-teszt, járvány, karantén

A Semmelweis Egyetem (SE) felfüggesztette annak az orvosnak a munkavégzését, aki hamis PCR-teszteket állított ki a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) számára.

A SE közleményében azt írta, az intézmény rektora azonnali hatósági eljárást kezdeményezett és belső vizsgálatot indított, miután egy intézményi rutinellenőrzésen kiderült: az egyetem nevében több esetben úgy állítottak ki negatív PCR-leletet a Magyar Tenisz Szövetség tagjainak, hogy az adott mintákat az intézmény laborja nem vizsgálta.

A belső eljárás lezárását követően az egyetem, a leleteken is szereplő - időközben szakvizsgát tett - orvos munkavégzését felfüggesztette, valamint az MTSZ keretorvosi tevékenységére vonatkozó, úgynevezett "további jogviszony létesítése és fenntartása tárgyában" kiadott engedélyét 2022. február 1-jén visszavonta, így az orvos a továbbiakban nem láthatja el ezeket a feladatait sem - olvasható a közleményben.

Korábban a Magyar Tenisz Szövetség tudatta: belső vizsgálatot indítottak koronavírus-tesztekkel való esetleges visszaélésekkel kapcsolatban. Csütörtöki közleményében az MTSZ azt írta, hogy az elmúlt 48 órában tudomásukra jutott: alapos a gyanú, hogy visszaélések történhettek a koronavírus-fertőzés kimutatására szolgáló PCR-tesztekkel kapcsolatban, e visszaélésekben pedig a szövetség egyes sportolói, edzői és munkavállalói is érintettek.

Olvasson tovább! Long-Covid: akkor is érintheti, ha alig volt tünete - így ismerje fel

Forrás: MTI