Ingyenes koronavírus-szűrés Budán - mutatjuk a helyszíneket!

koronavírus, teszt, ingyenes teszt, szűrés, covid-19

Átfogó, ingyenes koronavírus-szűrés, gyorstesztelés Budán az alábbi időpontokban és helyszíneken. Az antigéngyorstesztes szűrés bárki által igénybe vehető.

A koronavírus-járvány negyedik hullámában újra aggasztó fertőzési adatok érkeznek. A járvány fékezésének egyik eszköze a tesztelés, hiszen a pozitív esetek kiszűrésével felderíthetjük és megszakíthatjuk a fertőzési láncok egy részét, így számos esetben előzhetjük meg családtagjaink, szomszédaink megbetegedését - áll Örsi Gergely, II. kerületi polgármester facebook-közleményében.

Ennek érdekében Budapest I. és II. kerületének önkormányzatai, együttműködésben a Szent Ferenc Kórházzal és a Budai Irgalmasrendi Kórházzal, ingyenes koronavírus-szűrést szerveznek az I. és a II. kerületben.

Az antigén gyorsteszttel való szűrést egészséges embereknek is ajánott

Mivel a teszt már a tünetek megjelenése előtt, akár a fertőzés második napjától képes kimutatni a koronavírust, a szűrővizsgálatot azoknak az egészséges, vagy magukat egészségesnek gondoló személyeknek is ajánljuk, akik még a tünetek és panaszok jelentkezése előtt szeretnék kizárni a fertőzés tényét. A teszt alkalmas a COVID-19 és a szezonális influenzafertőzés megkülönböztetésére is.

A mintavétel orrgaratból történik, az eredmény 15 perc után megismerhető. A teszt előtt 30-60 perccel az orrfújás, orrspray és egyéb légúti készítmény használata, alkoholos és koffein tartalmú ételek, italok fogyasztása kerülendő.

  • A szűréshez személyi okmányok (személyi igazolvány, útlevél vagy új típusú jogosítvány, továbbá lakcímkártya),
  • valamint TAJ kártya bemutatása szükséges.

A szűrésre jelentkező a vizsgálatkérő lapot lehetőség szerint (2 példányban) kinyomtatva és kitöltve hozza magával, de természetesen azt helyben is kitöltheti.

A szűréseket a II. kerület Egészségügyi Szolgálata, a Szent Ferenc Kórház, illetve a Budai Irgalmasrendi Kórház orvosai és egészségügyi szakdolgozói végzik. A II. kerületi szűrésekre előzetesen regisztrálni lehet a II. kerületi Önkormányzat honlapján, de a szűrőállomások e nélkül is fogadják a jelentkezőket.

Bővebb információért és regisztrációért kattintson tovább!

A szűrések helyszínei és időpontjai:

  • II. kerület 1024 Budapest, Mechwart liget

2021. november 10. és 12. (szerda-péntek), valamint 2021. november 15. és 19. (hétfő-péntek) között, hétköznaponként 15:00 és 18:00 óra között.

  • Szent Ferenc Kórház előtti sátor (1021 Budapest, Széher út 73.)

2021. november 10. és 12. (szerda-péntek), valamint 2021. november 15. és 19. (hétfő-péntek) között, hétköznaponként 10:00 és 13:00 óra között.

  • Budai Irgalmasrendi Kórház (1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 7.)

2021. november 10. és 12. (szerda-péntek), valamint 2021. november 15. és 19. (hétfő-péntek) között, hétköznaponként 15:00 és 18:00 óra között.

  • Széll Kálmán tér

Előreláthatólag 2021. november 15. és 19. (hétfő-péntek) között, hétköznaponként 10:00 és 14:00 óra között.

Ez is érdekelheti:

Forrás: egeszsegkalauz.hu