Ezeket látta már?

Janssen: kiderült, a 2. dózis után bivalyerős védelmet adhat

hpv, méhnyakrák, vakcina, oltóanyag

Ha beadják a 2. dózist is a Johnson and Johnson vakcinájából, extra hatásos lehet.

A Janssen hatékonysága 94 százalékosra emelkedik a tünetes megbetegedésekkel szemben, ha egy helyett kettő dózisban adják be - derült ki egy kínai kutatásból.

Janssen: a második dózis extra hatékonnyá teszi

A gyártó több kutatásban is vizsgálta a vakcina hatékonyságát, és az eredményeket szeptember 21-én tette közzé.

Ezek alapján úgy nyilatkoztak, oltásuk tartós és hatékony védelmet nyújt a kórházi kezelést igénylő súlyosságú megfertőződéssel szemben - írja az infostart a CNN cikke alapján. Mathai Mammen, a Janssen kutatás-fejlesztésért felelős globális vezetője elmondta:

Egyadagos vakcinánk erős immunválaszt és hosszan tartó immunmemóriát generál. A vakcina emlékeztető oltásának beadásával tovább nő a koronavírus elleni védelem erőssége.

Habár a gyártó klinikai kísérleteinek a második fázisa jár, a friss adatok szerint az 56 nap különbséggel beadott Janssen 100 százalékos védelmet nyújt a súlyos megbetegedésekkel szemben, és 94 százalékosat a közepesen súlyos és enyhe esetekkel szemben. Összességében pedig egy adag 75 százalékos védettséget ad a közepesen súlyos és súlyos esetek kialakulásával szemben.

Egy másik kutatásban az első adag Janssen után 6 hónappal adták be a másodikat, ami 12-szer annyi antitestet generált, miközben azoknál, akik 2 hónapra rá kapták meg a vakcina második adagját, a négyszeresére tudta csak növelni az antitestek mennyiségét.

Olvasson tovább! Ezek a Pfizer, Moderna vakcina mellékhatásai kamaszoknál

Delta variáns ellen is hatékony

A kutatók azt is megállapítottak, hogy a 60 évnél fiatalabbak 86, a 60 évnél idősebbek esetében 78 százalékos védettséget ad a Janssen a kórházba kerüléstől. A delta-variánssal szemben is megfigyelték az oltást, és úgy találták, hogy a megfigyelt esetekben 78-79 százalékos hatékonyságú volt.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához