Ezeket látta már?

Kétszer oltatta magát? Az omikronnal szemben ez kevés lesz

Oltási program modellezése

Azok, akik két oltást kaptak, az omikronnal szemben nem termel elég ellenanyagot a szervezetük - derül ki a legújabb amerikai kutatásokból.

A Reuters ír a legújabb amerikai kutatásokról, amelyek szerint a Pfizer, a Moderna és a Johnson & Johnson vakcinái kevésbé hatékonyak az omikron ellen a laboratóriumi tesztek alapján. De hozzáteszik, hogy egy emlékeztető oltás visszaépíti a védelem jelentős részét.

A szakértői értékelést még nem kapott, de a kutatások eredményeit már publikálták, amiket a Massachusetts General Hospital, a Harvard és az MIT munkatársai végeztek. A vizsgálatok során olyanok vérét vették górcső alá egy omikronra hasonlító álvírus viselkedését figyelve, akik már megkapták a Pfizer, a Moderna vagy a Johnson & Johnson vakcináját.

Azok, akik csak kettő vakcinát kaptak, vagy egydózisú Johnson & Johnsont, alacsony vagy konkrétan hiányzó antitest-neutralizáló hatást állapítottak meg a variánssal szemben. Azok azonban, akik 3 oltást kaptak, megfelelően tudott a szerveztük védekezni a variánssal szemben.

Olvasson tovább! Omikron: soha nem volt még annyi új fertőzött az angoloknál, mint most

Vagyis ez az eredmény összhangban a korábbi kutatásokkal, amik azt mondják, hogy 3 oltás kell a sokkal virulensebb omikron ellen ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelő mennyiségű antitestet termeljen.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához