Kiderült: nincs influenzás beteg az országban

koronavírus, influenza, tünet

Influenzaszerű tünetekkel küzd? Nátha és koronavírus is lehet, de biztosan nem influenza – az antsz szerint ugyanis még nem indult el az influenzajárvány.

Az országos influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2020. november 9-15. között az országban 9 700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A 46. héten a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába érkezett mintákból az elvégzett vizsgálatok influenza vírust nem mutattak ki.

A kórházi alapú influenza surveillance keretén belül a fekvőbeteg-ellátó intézmények által ellátott betegeknél kezdeményezett, laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza pozitív eredményről sem érkezett jelentés.

A 46. héten orvoshoz fordult betegek kormegoszlása szerint alakult: a betegek többsége a 15-34 éves fiatal felnőtt és a 35-59 évesek közül került ki.

A területi adatokból kitűnik, hogy Fejér, Heves és Hajdú-Bihar megyében fordultak a legtöbben influenzaszezű tünetekkel orvoshoz.

Forrás: egeszsegkalauz.hu