Ezeket látta már?

Koronavírus: aki nincs beoltva, az veszélyes

koronavírus, brit variáns, mutáns, covid

A negyedik hullám elkerülésének lehetőségéről beszélt Rusvai Miklós, virológus.

Minél többen oltatják be magukat a koronavírus ellen, annál kisebb az esélye a negyedik hullám kialakulásának - közölte Rusvai Miklós virológus hétfőn a Kossuth rádióban.

A szakember rámutatott arra, hogy akik nincsenek beoltva, veszélyeztetik a beoltottakat is azzal, hogy új mutánsokat hordozhatnak.

Nyáron három hónapos szünet lesz a vírus terjedésében - vélekedett Rusvai Miklós, aki szerint ezt az időt ki kell használni az immunizálásra.

A virológus beszélt arról is, hogy a Sinopharm-vakcina teljes dokumentációjában nem volt újdonság. Az, hogy az oltóanyag hatékony és biztonságos, eddig sem volt kétséges - hangsúlyozta. Ennek ellenére a Sinopharmmal oltottak elégedetlenek, mert sokuknál a második oltás után sem volt kimutatható ellenanyagszint, ezért a kormányhoz fordultak és petíciót is indítottak. Erről itt írtunk bővebben.

Az indiai mutánsról azt mondta, hogy jobb a terjedőképessége, mint a brit mutánsnak. Rusvai Miklós szerint ezt az bizonyítja, hogy az Egyesült Királyságban az új esetek 70 százalékát az indiai variáns okozza.

Ez is érdekelheti:

Forrás: infostart.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához