Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: egy magyar háziorvos mosdókagylóba öntötte a vakcinákat

emlékeztető oltás, vakcina, oltás, második dózis, covid19, koronavírus, pfizer, sinopharm, szputnyik

Az orvos az asszisztensével együttműködve állította ki a hamis igazolásokat.

Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. Egy budapesti háziorvos és az asszisztense valótlan tartalmú oltási igazolást állítottak ki, az oltás tényleges beadása nélkül. - írja az ugyeszseg.hu

A portál beszámol róla, hogy egy budapesti háziorvos szakasszisztensével együttműködve, azt a gyakorlatot alakította ki, hogy valótlan tartalmú oltási igazolást állítottak ki, az oltás tényleges beadása nélkül. A gyanúsítottak a koronavírus elleni oltás felvétele miatt a rendelésen megjelent személyek számára – amennyiben az oltás felvételére nem tartottak igényt, azonban a védettségi igazolásra szükségük volt –, 15.000 és 30.000 forint közötti összegért állították ki az igazolást.

A gyanúsítottak a jogosulatlan előnyként kapott összeget egymás között, egyenlő arányban elosztották. A rendelésen két rendőr is megjelent, akik úgy kapták meg pénzért az asszisztens által kiállított oltási igazolást, hogy a háziorvos az oltóanyagot felszívta egy fecskendőbe, majd annak tartalmát „hadd fogyjon” kijelentést téve a mosdókagylóba ürítette.

Az ügyészség őrizetbe vette a háziorvost és az asszisztensét is - előbbit tettesként, utóbbit bűnsegédként -, és a letartóztatásukat indítványozták.

Olvasson tovább! Befolyásolja az oltás az anyatej mennyiségét? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

Forrás: EgészségKalauz