Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus elleni oltás: kiderült, mennyire befolyásolja a menstruációt

menstruáció, fájdalom, endometrózis

A koronavírus elleni oltások befolyásolhatják a menstruációs ciklust, most egy újabb tanulmány jelent meg a hatásukról.

Az ezzel kapcsolatos eredmények megnyugtatóak lehetnek a nők számára - mondta Victoria Male, az Imperial College London reprodukciós szakembere a BMJ című szaklapban szerdán megjelent vezércikkében - írja a Bloomberg.

A koronavírus elleni oltások hatásaival foglalkozó amerikai tanulmány egy menstruációs ciklust nyomon követő alkalmazás adatait vizsgálta közel 4000 amerikai nő bevonásával. A kutatás megállapította, hogy a második adag csaknem fél nappal késleltetheti a következő menstruációt. Az első adagnak nem volt hatása az oltás utáni első menstruáció pontosságára.

Pfizer, Moderna, Janssen: nem vezet meddőséghez a koronavírus elleni oltás a legújabb kutatás szerint - olvasson tovább!

Egy norvég tanulmány szerint az első és a második vakcina után alig tapasztaltak változást a megkérdezettek a ciklusukban. A kutatásban résztvevő 5688 norvég nő 38%-a mondta azt, hogy a vakcina beadása előtt legalább egy, a normálistól eltérő változást tapasztalt a menstruációjában, addig ez az arány az első adag után csak 39%-ra, a második adag után pedig 41%-ra emelkedett. A leggyakoribb változás, amelyről az oltás után számoltak be, a normálisnál erősebb menstruáció volt.

Forrás: bloomberg.com
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához