Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: ennyien kaphatták el a covidot az EU-ban

covid, koronavírus, teszt, omikron, védőoltás, vérteszt

Az Európai Bizottság szerint az EU lakosságának nagy része már átesett a koronavírus-fertőzésen.

Az EU közegészségügyi szerve közölte, hogy a hivatalos bejelentések alapján az EU lakosságának mintegy 30 százaléka átesett a koronavíruson. Ha a be nem jelentett fertőzéseket is hozzáadják, akkor a covidos esetek száma elérheti a 350 milliót, ami az európai lakosság mintegy 77 százalékát jelenti - írja az Euronews cikke alapján a 168 óra.

"Becslések szerint az EU lakosságának 60-80 százaléka már átesett a koronavírus- fertőzésen” – mondta Stella Kyriakides, az EU egészségügyi biztosa, aki szerint a covidos esetek és halálozásak számának közelmúltbeli csökkenésével párhuzamosan az Európai Unióban az elmúlt időszakban csökkent a tömeges vizsgálatok száma is.

A biztos kiemelte, hogy a koronavírus-járvány újabb hulláma azonban szinte elkerülhetetlen, mert a covid várhatóan a közeljövőben tovább mutálódik. Az országoknak a jövőben számolniuk kell a vészhelyzet, a korlátozások visszavezetésével, és növelniük kell a beadott védőoltások számát.

Ha covidos volt, ezekre a kivizsgálásokra menjen el! Olvasson tovább!

Az Európai Bizottság szerint nagyon fontos, hogy a gyerekek még az őszi tanévkezdés előtt megkapják az oltást. Az EU-ban az 5 és 9 év közötti gyermekek körében az átoltottsági arány 15 százalék alatt van. Ezzel szemben ez az arány a 15-17 éves tizenévesek körében több mint 70 százalék.

Forrás: 168 óra
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához