Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: ez a betegség gyorsítja a covid mutációk kialakulását

omikron, koronavírus, rajz, covid

Egy új, dél-afrikai kutatás alapján jöttek rá a szakemberek, hogy mi az oka annak, hogy a koronavírusnak elképesztő sebességgel jelennek meg újabb és újabb variánsai, ráadásul Afrikából kiindulva.

Egy friss dél-afrikai kutatás deríthet fényt arra, hogy miért érkezik számos új koronavírus-variáns Dél-Afrikából – derül ki egy a Bloombergen közzétett cikkből.

Miután Dél-Afrikából már több covid variáns is indult, mint például a béta és az omikron, elkezdték vizsgálni, mi az oka ennek. Az eredmények még inkább megerősítik az eddig is hangsúlyozott globális átoltottság és globális egészségügyi helyzetre való nagyobb mértékű odafigyelés szükségességét.

A Stellenbosch és a University of KwaZulu-Natal egyelőre szakmai lektoráláson még nem átesett tanulmánya egy olyan nő esetében vizsgálta a fertőzés lefolyását, aki HIV-fertőzött volt, ám nem szedett a betegség kezelése céljából gyógyszert. A nőnél 9 hónapi tartott a fertőzés, ami alatt a szervezetében 21 mutáció jött létre. A 22 éves nő megkapta a retrovírus elleni kezelést, szervezete hat és kilenc hét között képes volt megküzdeni a koronavírussal.

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy a legyengült immunrendszerű emberek – mint például a kezelésben nem részesülő HIV-fertőzöttek – szervezetében a koronavírus mutációja gyorsabb, ez pedig új mutánsok kialakulásához vezet. Afrika 60 milliós lakosságából 8,2 millióan küzdenek AIDS-szel.

Olvasson tovább! Befolyásolja az oltás az anyatej mennyiségét? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához