Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: Izraelben már napi 200 ezer felett járhat a fertőzöttek száma

izrael, negyedik hullám, oltás

Rengetegen fertőződnek meg koronavírussal, bevezetik a diákok heti háromszori tesztelését.

Napi 200 ezer is lehet Izraelben a koronavírusos megbetegedések száma – írta meg a Nachman As az izraeli egészségügyi minisztérium igazgatója a helyi Jediót Ahronót portál szerint.

Habár rengeteg a fertőzött, a súlyos esetek száma a napi új esetszám mellett eltörpül: keddi adatok szerint 526 súlyos beteget ápolnak kórházban. Eran Szegál professzor, a Weizman Tudományos Intézet biológus és statisztikus szakembere azt mondta, hogy az omikron okozta járványhullám várhatóan kisebb lesz a deltáénál: arra számít, hogy a súlyos esetek maximális száma 1000 körül maradhat, míg a delta esetében ez a szám 1200 körül mozgott.

Az országban annyira sok a fertőzött, hogy a sok adatot a jelenlegi számítógépes rendszer nem tudja kezelni, meghibásodott, és át kell alakítaniuk, hogy bírja a terhelést.

Ettől függetlenül Izrael meg akarja szüntetni az úgynevezett zöld címkés helyeket, azaz azokat a nem létszükséglet miatt is látogatható helyeket, amiket oltottak és frissen teszteltek látogathatnak. Azt látják, hogy nincs értelme a megkülönböztetésnek, tekintve az oltottak is megfertőződhetnek és tovább adhatják az omikront.

A Walla hírportál szerint az iskolákban még januárban új rendszert vezetnek be, ami alapján nem kell majd karanténban lennie azoknak a diákoknak, akiknek a környezetében koronavírusos diákot azonosítottak. Mindezt azért teszik, mert a szakemberek szerint a karantén nemcsak a családokra, hanem az egész gazdaságra rossz hatással van. Megelőzésképpen heti 3 tesztelést fognak végezni a diákokon, amit már a jövő héten megkezdhetnek.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához