Koronavírus: Kína tagadja, de egyre több a bizonyíték, hogy laboratóriumból szabadult el

koronavírus, laboratórium, covid, kína

Egy amerikai kutató, Steven Quay állítja, hogy a Covid-19 nem természetes úton, hanem laboratóriumból szabadult el.

A 2021.01.29-én publikált tanulmányában a kutató úgy fogalmaz, hogy semmi kétsége nincs afelől, hogy a SARS-CoV-2 vírus laboratóriumból szabadult el.

98,8% biztonsággal állítják: laboratóriumból szabadult el

Dr. Quay kutatásának a célja a SARS-CoV-2 vírus eredetének a meghatározása volt. Ennek során 26 különböző forrást és tényezőt vizsgált meg, ami alapján 98,8%-os biztonsággal állítja: a koronavírus laboratóriumból szabadult el.

Dr. Steven Quay tanulmánya szerint 98,8% a valószínűsége annak, hogy az új koronavírus nem természetes módon került át állatról emberre, hanem egy laboratóriumból szabadult el, és okozott pandémiát.

A kutató felhívta arra a figyelmet, hogy amíg a korábbi koronavírusok okozta járványok esetében csupán pár hónap kellett ahhoz, hogy kiderítsék, melyek a gazdaszervezetek és a közvetítő szervezetek (a MERS esetében pl. a teve volt), addig az új koronavírus esetében már 13 hónapja nem találják egyiket sem.

A kutató kihangsúlyozta: kizárólag tudományos bizonyítékokat vett alapul, és konzervatív becsléseket végzett, de még így is ki meri jelenteni, hogy a SARS-CoV-2 vírus laboratóriumból szabadult el.

Steven Quay egyébként számos más tanulmány szerzője, 87 szabadalom tulajdonosa, 7 gyógyászati termék feltalálója, amelyeket az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal is engedélyezett, továbbá szerzője a Covid-19 idején hasznos orvosi tanácsokat tartalmazó könyvnek is.

Ez is érdekelheti:

Kína tagad

Nem Quai az első, aki a vuhani virológiai kutatóintézettel hozta összefüggésbe az új koronavírus eredetét - több kutató is erre jutott a vizsgálódások során.

Január 23-a óta a WHO szakértőkből álló csoportja Kínában igyekszik kideríteni, honnan ered az új koronavírus. Ez a szakértői csoport is megkapta dr. Quay tanulmányát.

Forrás: MTI