Koronavírus: reménykeltő fordulatok a betegség kezelésében

#koronavírus #Vuhan #koronavírus ellenszere #koronavírus ellenanyag
2020.02.06.

Szerdán egyetlen nap alatt 73 ember veszítette életét a koronavírus miatt, de időközben a kutatók reményre okot adó eredményekről számoltak be az vírus okozta megbetegedések kapcsán.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság csütörtökön arról számolt be, hogy a szerdai halálozások közül 70 történt Hupej tartományban, és csupán három a szárazföldi Kína egyéb részein. -- írja az MTI.

Keddhez képest csökkenés volt megfigyelhető az újonnan diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek számában, ami január 28-a óta először fordult elő.

Vuhanban eközben csütörtökön megkezdték a Remdesivir ebola elleni vírusölő szer klinikai tesztjének harmadik szakaszát, amivel a készítmény közelebb kerül ahhoz, hogy jóváhagyják az alkalmazását a vírus elleni kezelésben. A Gilead Sciences Inc. amerikai gyógyszergyár által kifejlesztett szert Vuhanban 761 páciensen tesztelik. Az Egyesült Államokban elsőként diagnosztizált fertőzöttet Remdesivirrel kezelték, és állapota javult - számoltak be a páciens orvosai a The New England Journal of Medicine című orvosi szaklapban a múlt héten.

Olvasson tovább! A koronavírus tünetei és kezelése

A kelet-kínai Csöcsiang Egyetem szakértői pedig kedden értek el áttörést, amikor az előzetes laboratóriumi tesztek során az Abidol és Darunavir nevű készítményeket hatásosnak találták a vírus szaporodásának megakadályozásában, és a két készítményt Csöcsiang tartományban már el is kezdték alkalmazni az ottani betegeken. Az 57 millió lakosú kelet-kínai tartomány eddig a második legtöbb fertőzöttet jelentette Hupej után, azonban a 954 páciens közül már 81 meggyógyult, a betegség pedig eddig egyetlen halálesetet sem okozott ezen a területen.

Forrás: MTI