Koronavírus: segítséget kért a Szent János kórház

#koronavírus #Covid-19 #Szent János kórház #lélegeztetőgép
2020.09.18.

A Szent János Kórház túlterheltséggel küszködik a koronavírusos betegek számának jelentős mértékű növekedése miatt.

A Szent László Kórház és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet után a Szent János Kórház is segítségért folyamodik, a személyzete ugyanis már nem tudja ellátni az egyre több koronavírusos beteg jelentette feladatokat - írja az Index.

Most több a fiatal és a középkorú beteg a kórházban, akiket elkülönítve kell kezelniük.

"Bár a Szent János Kórház tavasszal minden többletfeladatot el tudott látni a saját erőforrásból, és a betegellátás forgalma csupán 40 százaléka volt az egy évvel korábbinak, most túlterheltséggel küszködik a koronavírusos betegek számának jelentős mértékű növekedése miatt. A kórház valamennyi osztálya szinte teljes kapacitással üzemel" – írta az Index kérdésére az egészségügyi intézmény. "Ezért kértük, hogy a többletfeladataink ellátása érdekében vezényeljenek hozzánk szakembereket."

A Népszava is megírta, hogy az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézetben, valamint a Szent László Kórházban is annyi a súlyos beteg, hogy mind a két egészségügyi intézmény lélegeztető kapacitása betelt.

A Magyar Kórházszövetség szerint a koronavírus járvány őszi hulláma hamarabb gyűrűzött be a kórházakba, mint arra számítani lehetett, és az első hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy jóval nagyobb nyomás nehezedik most a kórházakra, mint tavasszal. A lakosság most sokkal kevésbé türelmes, és jóval kevésbé tartja be a járványügyi szabályokat. Ficzere Andrea, a szövetség elnökének elmondása szerint sok orvos és ápoló betegedett meg, vagy van karanténban, ez pedig jelenleg is nehezíti a betegellátást.

Forrás: Portfolio

Forrás: portfolio.hu