Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírust tartalmazó fiolákat árult friss mutánsokkal egy holland férfi

koronavírus, covid, mutáció, variáns, holland, koronavíruscsomag

Azzal hirdette termékét vásárlóinak, hogy három hónapnál nem régebbi vírusokat kapnak és biztosak lehetnek abban, hogy a koronavíruscsomag tartalmazza a legfrissebb mutációkat és variánsokat is.

A holland pénzügyőrség elfogott egy férfit, aki az interneten árusított állítólagos koronavírust tartalmazó fiolákat, hogy az emberek megfertőzhessék magukat gyógyultsági igazolvány későbbi kiváltása érdekében - közölte szombaton a holland pénzügyminisztérium csalásokkal foglalkozó osztálya (FIOD).

A De Telegraaf című holland lap szerint egy internetes felületen 33,5 euró (12 ezer forint) áron ajánlották az úgynevezett "koronacsomagokat" postázással. A FIOD megállapította, hogy a gyanúsított férfi kapcsolatba hozható az érintett honlappal.

Egy ilyen csomag állítólag koronavírust tartalmazó folyadékot, valamint egy házilag elvégezhető tesztet tartalmazott.

Friss covid eladó aktuális mutációkkal...

A honlap üzemeltetője azzal hirdette termékét vásárlóinak, hogy három hónapnál nem régebbi vírusokat kapnak és "biztosak lehetnek abban, hogy ezek tartalmazni fogják a legfrissebb mutációkat és variánsokat is".

A FIOD szerint ezen felül a vásárlóknak azt ígérték, hogy önmaguk megfertőzése, majd a meggyógyulás után a holland egészségügyi hatóságoknál kiválthatják a gyógyultsági igazolványt összhangban az ország járványügyi szabályaival.

Az emberek a védőoltással szembeni irracionális félelem miatt halnak meg a horvát államfő szerint

A FIOD szóvivője az ANP holland hírügynökségnek elmondta, hogy a gyanúsítottat időközben szabadlábra helyezték. Hozzátette: "további nyomozást kell lefolytatni annak megállapítására, hogy sikerült-e valóban eladnia valamit, illetve, hogy portékája egyáltalán működik-e".

A holland egészségügyi hatóságok mindemellett óva intettek attól, hogy valaki szándékosan megfertőzze saját magát koronavírussal.

Azok, akik szándékosan megfertőzik magukat, felróható módon veszélyeztetik a közegészséget.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához