Ezeket látta már?

Még mindig tilos a lagzi: ez az oka

lakodalom tartása, lagzi, korlátozás, covid, oltás, lagzi szabályok

Ha sportesemények tarthatók 4 millió beoltottszám felett, és színházba és étterembe is lehet menni védettségi igazolvánnyal, akkor lakodalmat miért nem lehet tartani? Orbán Viktor válaszolt.

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió reggeli műsorában kapta meg azt a kérdést, hogyha eléri a beoltottak száma a 4 millió főt, akkor miért nem lehet lakodalmakat tartani. Sose gondolná, hogy miért.

"Nem akarjuk a násznépet kettéhasítani"

- mondta a miniszterelnök, azaz, nehezen lehetne megvalósítani egy ilyen családi eseményen, hogy "jobbra álljanak a védettségi igazolványosok és balra a nem védettek". A miniszterelnök hozzátette, hogy ilyen kis közösségben ennek a megosztásnak nem lenne értelme és nem is nem lehetne a biztonságos jelenlétet megszervezni.

Változott a kijárási korlátozás is

Miután pénteken a beoltottak száma elérte a 4 milliót, ezért szombat (május 1.) életbe lépnek a nyitás új szabályai. Eszerint:

  • szombat (május 1.) reggeltől a kijárási korlátozás vége módosul: éjfélre kell hazaérni,
  • a boltok és vendéglátóhelyek 23 óráig lehetnek nyitva,
  • a védettségi igazolvánnyal renelkezők bemehetnek étterembe, múzeumba, vidámparkba, színházba stb.

Túl nagy a tömeg a teraszokon

Arra a felvetésre, hogy a nyitás egy hete óta igen sokan zsúfolódnak össze a teraszokon és hogy ezt nem volna-e jó szabályozni, Orbán Viktor úgy reagált, hogy mindenkinek egyéni felelőssége, hogy hogyan viselkedik, hisz "felnőtt emberek vagyunk".

Kiemelte: "aki be van oltva, arról lepattan a vírus, mert a vakcina olyan, mint a golyóálló mellény, de felelősségteljesen kell viselkednünk, mert az is megfertőződhet, aki be van oltva. Ezért a szabályokat be kell tartani. Aláhúzta: most már többen vannak a védett emberek, mint a nem védett emberek.

Olvasson tovább!

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához