Merkely szerint a Sinopharm a legjobb a fiataloknak

#Sinopharm #kínai vakcina #kínai vakcina hatása #antitest
2021.05.16.
Merkely szerint a Sinopharm a legjobb a fiataloknak

A Semmelweis Egyetem rektora szerint a kínai vakcina a legoptimálisabb a fiataloknak.

A Sinopharm a legideálisabb a fiataloknak

Merkely Béla tapasztalatai szerint a Sinopharm a legoptimálisabb a fiataloknak, mert enyhe oltási reakció jelentkezik, és négy hét alatt megkapja mindkét dózist, így a védettségi igazolványa is hamar meglesz.

Mivel százas nagyságrendben hunytak el a 30 év alattiak is a koronavírus miatt, és élénk társasági élnek, fontosnak tartja, hogy ők is oltakozzanak. Az Origónak adott interjúban azt is elmondta, hogy az AstraZeneca a rossz híresztelés áldozata lett, ugyanis 20 millió oltást adtak be csak Angliában, és elenyésző százalékban fordult elő vérrögképződés.

Elmondta azt is, hogy semmi értelme a gyógyszertári antitestteszteket venni, ha az oltás utáni ellenanyagot akarjuk vele mérni, ugyanis ezek nem a védőoltások hatékonyságát hivatottak mérni, hanem az emberek fertőzöttségét. Elmondta, hogy a sejtes immunitáson is nagy a hangsúly, vagyis azon, hogy a sejtek megjegyzik-e az információt.

Arról, hogy milyen tesztet érdemes végezni, ITT írtunk, olvassa el!

Nem kell félni az oltások szövődményeitől

A kardiológiai központ igazgatója elmondta, hogy a klinikán folyamatosan mérik az antitestszinteket minden vakcinatípusnál, és azt tapasztalták, hogy még a kevés antitesttel rendelkezők sem kapták el a koronavírust, és a szövődményektől sem kell félni a rektor szerint.

Az oltási reakciókról annyit mondott, hogy az nem jelent semmit, hogy ha valaki oltás után ne tapasztal semmilyen reakciót, mert az nem függvénye a vakcina hatékonyságának. Általánosságban a fiataloknál és a nőknél erősebbek az oltás utáni mellékhatások:

"Tizenötezer oltást adtam be saját kezűleg, és a legtöbb páciensemet megkérdeztem, hogy mit tapasztalt. Általában az AstraZenecánál és a Modernánál jelentkeztek erősebb panaszok, de a Szputnyiknál, a Sinopharmnál és a Pfizernél enyhébb tüneteket tapasztaltak az emberek. Az ellenanyagszint-mérésnél viszont kiderült, hogy minden vakcina tökéletesen működött."

Merkely szerint már a járvány legyőzésének a küszöbén vagyunk.

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz