Mit tesz a tüdővel a covid-19? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

COVID-19, tüdő, koronavírus, vakcinainfó, orvos válaszol

Íme egy konkrét eset abból a több ezerből, mely valószínűleg tragédiával fog végződni...

Az alábbi képen egy 25 (!) éves, oltatlan, semmilyen más betegséggel nem rendelkező, COVID-19-ben szenvedő beteg tüdeje. Intenzív osztályon kezelik, 4. hete szorul gépi lélegeztetésre.

Mivel a gépi lélegeztetéssel egyre kevésbé lehet a tüdején keresztül a szervezetébe oxigént juttatni, ún. ECMO-ra kötötték, mely a testén kívül, gép segítségével juttatja a véráramba az oxigént.

Túl van remdesivir, dexametazon és tocilizumab terápiákon, jelentős mennyiségű és fajtájú antibiotikumot kapott a másodlagos fertőzések miatt. Jelenleg napok óta lázas, emiatt mellkasi CT-felvétel készült.

A COVID-19 fertőzés okozta tüdőgyulladás miatt a folyadékkal teli tüdő nem képes elegendő oxigént leadni a vérbe. A COVID-19 fertőzés okozta tüdőgyulladás miatt a folyadékkal teli tüdő nem képes elegendő oxigént leadni a vérbe. Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol

Az eredmény magáért beszél. A tüdejében 3 nagy lyuk keletkezett, melyekben hatalmas penészgombanövedékeket lehet megfigyelni. Ez az a penészgomba, ami a kinn hagyott gyümölcsöt és kenyeret is elfogyasztja.

Hogy kerül a penészgomba a tüdőbe?

A penészgombák körbevesznek minket. Bárki légútjaiban szinte bármikor meg lehetne találni a penészgombák spóráit, hovatovább a kifejlett fonalaikat is. De amíg az ember légzőrendszere és immunredszere egészséges, a penészgomba nem tud kárt okozni bennünk.

Koronavírus: így néz ki egy 40 éves, covidos beteg tüdeje - kattintson!

Ennek nem kellett volna bekövetkeznie

A súlyos COVID-19 egy éve bekerült az oltással megelőzhető betegségek közé.

MINDENKIT VÁLOZATLANUL ARRA BÍZTATUNK, HOGY MENJEN EL OLTAKOZNI, ÉS BESZÉLGESSEN AZOKKAL IS, AKIK MÉG HEZITÁLNAK!

Összehasonlításképp, egy egészséges tüdőről készült mellkasi CT-felvétel, ehhez érdemes hasonlítani a bejegyzés CT-felvételét.

A fekete, finom szürke vonalas szerv a tüdő.  A fekete részek a légtartő tüdő szövetét jelölik. A fekete, finom szürke vonalas szerv a tüdő. A fekete részek a légtartő tüdő szövetét jelölik. Forrás: radiopaedia.org
Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol