Ezeket látta már?

Olaszország semmilyen oltást nem fogad el, így utazhat július 30-ig

olaszország, utazás, oltás, védettségi igazolvány, pcr teszt

Olaszországba csak negatív PCR-teszttel vagy megfelelő antigénteszttel lehet beutazni júlis 30-ig, akinek ilyenje nincs, arra karantén vár.

Így utazhatunk Olaszországba

A világjárvány miatt az alábbi korlátozó intézkedések mellett lehet beutazni az országba:

Magyarországról és Európai Uniós tagállamokból a beutazás lehetséges, ám a hatályos olasz egészségügyi miniszteri rendelet speciális beutazási szabályokat állapít meg 2021. július 30-ig.

Eszerint az EGT tagállamokból (ideértve Magyarországot) Olaszországba beutazó személy – függetlenül a védettségi igazolvány meglététől - az utazást legfeljebb 48 órával megelőzőleg elvégzett PCR vagy AG-antigén gyorsteszt negatív eredményének bemutatására köteles, melynek hiányában 10 napos járványügyi megfigyelésnek és karanténnak veti alá magát Olaszország területén.

A két éven aluli gyermekek mentesülnek a PCR vagy antigén teszt bemutatásának kötelezettsége alól!

Ciprus elfogadja a Sinopharm és a Szputnyik oltást is, olvasson tovább!

Kötelező a regisztráció!

2021. május 24-től egyéni utazás esetén a beutazó, csoportos utazás esetén a csoport/család egy tagja köteles a következő hivatkozáson található elektronikus adatlapot kitölteni, még a beutazás előtt: https://app.euplf.eu/#/

A beutazó köteles továbbá a lakóhely/tartózkodási hely szerinti egészségbiztosítónál bejelentkezni.

A beutazó köteles gondoskodni arról, hogy lakóhelyét tömegközlekedés igénybevétele nélkül érje el! A repülővel érkezők esetén a repülőtér tranzitzónájának elhagyása nélkül lehetőség van a hazautazás légi úton történő folytatására, a jegyen jelzett úticél eléréséig.

Üzleti célú beutazás feltétele:

Mentesülnek a fenti szabályok hatálya alól a legfeljebb 120 óra időtartamra, igazolt munkavégzés céljából belépők, azzal a kitétellel, hogy a 120 óra elteltét követően kötelesek elhagyni az ország területét, vagy alávetni magukat a járványügyi megfigyelésnek és karanténnak.

Az esetleges kivételekről ide kattintva olvashat többet.

Ez is érdekelheti:

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához