Ezeket látta már?

Olimpia 2021: csak így vehetnek részt a szurkolók

olimpia, oltás, olimpia 2021, koronavírus

Negatív teszt, arcmaszk, étkezési tilalom várhat a japán nézőkre az idei olimpia idején - már ha egyáltalán a helyiek részt vehetnek rajta.

A járvány miatt tavalyról az idei nyárra halasztott játékokat július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpia augusztus 24-én kezdődik és szeptember 5-ig tart.

Tilalmak és tesztek várnak azokra a japánokra, akik - ha a hazai szurkolók belépését engedélyező kormánydöntés születik - ott lehetnek a tokiói olimpia versenyeinek helyszínein - írja az MTI.

Belépés csak negatív koronavírus teszttel

A Jomiuri Sinbun című napilap kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta hétfőn, hogy az ötkarikás játékok nézőit eleve csak negatív koronavírus-teszt megléte esetén engedik be a lelátókra. Az újság szerint a jegytulajdonosokat hét nappal azon sportesemény előtt kell tesztelni, amelyre belépőt vásároltak.

A szervezők naponta mintegy 400 ezer - ingyenes - tesztet készek elvégezni, a sportlétesítményekbe látogatóknak kötelező védőmaszkot viselniük, és várhatóan tilos lesz számukra az étel- és italfogyasztás. Ha az adott eseménynek vége, a nézőket úgy engedik ki a stadionokból, hogy elkerüljék a tömeges találkozást.

Külföldi szurkolók

Arról már márciusban határozat született, hogy külföldi szurkolók nem lehetnek a tokiói olimpián. A japán nézők ügyében júniusban várható döntés, hogy az megengedő vagy elutasító lesz, a koronavírusos helyzettől függ.

Olvassa el ezt is!

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához