Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Omikron BA.2: ha 3 Pfizer vakcinát kapott, erre számíthat fertőzés esetén

omikron, omikron variáns, pfizer, vakcina, harmadik oltás, koronavírus

A legújabb kutatás azt vizsgálta, mennyit ér 3 adag pfizer az omikron BA.2 variánsa ellen.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt egy tanulmányról, ami a harmadik Pfizer vakcina hatását vizsgálta, és arra jutottak, hogy hasonlóan fokozza a semlegesítő ellenanyagszintet az omikron BA.1 és BA2 alvariánsa ellen:

"Most, hogy előretörőben van a BA.2 omikron alvariáns, felmerül a kérdés, hogy az oltás – bár tudjuk, hogy az omikron fertőzés ellen gyengébben véd mint a korábbi variánsokkal szemben –-, mennyire hat ellene?

A még lektorálás előtt álló szakcikkeket ismertető Medrxiv portálon február 07-én megjelent egy rövid tanulmány 24 Pfizerrel oltott, majd Pfizer emlékeztető oltásban is részesült, valamint 8, legalább 14 nappal korábban legnagyobb valószínűséggel omikron fertőzésen átesett személy részvételével.

Az eredmények szerint a semlegesítő (neutralizáló) ellenanyagszintek a BA.1 alvariáns esetében hasonlóak (kb. 1,3-1,4-szer magasabbak) voltak, mint a BA.2 esetén.

A BA.1 alvariánssal fertőzött emberek jelentős semlegesítő ellenanyagszinteket produkáltak a BA.2 alvariánssal szemben is, vagyis a természetes immunitás jelentős mértékű kereszt-reaktivitást mutat. Más szavakkal a BA1. fertőzésen való átesés a BA.2 ellen is véd."

Olvasson tovább! Omikron variáns - ezek a leggyakrabban visszamaradó tünetei

Hivatkozás: Jingyou Yu, Ai-ris Y. Collier, Marjorie Rowe et al.: Comparable Neutralization of the SARS-CoV-2 Omicron BA.1 and BA.2 Variants. medRxiv preprint doi: https://doi.org/10.1101/2022.02.06.22270533; this version posted February 7, 2022

https://www.medrxiv.org/.../2022.02.06.22270533v1.full.pdf

Forrás: Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó FB-csoport
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához