Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Pfizer, Moderna, Janssen: nem vezet meddőséghez a koronavírus elleni oltás a legújabb kutatás szerint

vakcina terheseknek, várandósság, terhesség, kismama, oltás

Sem nők, sem férfiak esetében nem akadályozzák a gyerekvállalást a Covid-19 ellen oltások a legfrissebb eredmények alapján.

A Boston University School of Public Health kutatói állapították meg, hogy a koronavírus elleni oltások nem okoznak meddőséget. A kutatásokat Pfizer-, Moderna- és Janssen-oltásokkal végezték, amelyek során nem találtak semmilyen összefüggést az oltások és a meddőség között - számolt be róla a MedicalXpress.

A férfiaknál pont, hogy a covid fertőzés okozhat átmeneti meddőséget, de az oltásokkal ez elkerülhető -világított rá a tanulmány egyik vezető szerzője, Amelia Wesselink epidemiológus kutatóasszisztens. A több, mint 2000 amerikai és kanadai nő bevonásával készült kutatás során teherbe esni próbáló nők, valamint férfiak oltottsági, fertőzöttségi és termékenységi adatait elemezték.

A kutatás a fogantatás előtti időszaktól kezdve követte a nőket a szülés utáni 6 hónapig. Figyelembe vették az életmódot és az egészségügyi állapotukat is, valamint a partnerek jellemzőit. A szakemberek arra jutottak, hogy a legalább 1 oltással rendelkezőknek közel azonos volt a termékenységi aránya, mint az oltatlanoknak. Ugyanez igaz volt a férfiakra is, és azokban az esetekben is, ahol több oltást vettek fel a résztvevők.

Olvasson tovább! Antigén gyorsteszt: mekkora eséllyel mutatja ki az omikront?

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához