Ezeket látta már?

Pfizerrel oltanak a csíksomlyói búcsún, bárki megkaphatja, regisztrálni sem kell

Csíksomlyói búcsú

Pünkösdre oltóközpontot alakítottak ki Csíksomlyón és a csíksomlyói búcsú látogatóit bejelentkezés nélkül is beoltják. Kétféle vakcnából lehet választani - avagy: így lehet "potya" Pfizer vakcinához jutni.

Előjegyzés nélkül jelentkezhetnek a koronavírus elleni védőoltásra a pünkösdi búcsú zarándokai Csíksomlyón a kegytemplom közelében levő kórház udvarán, a hét végén működő időszakos oltóközpontban - közölte a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság.

Milyen oltásból lehet válogatni?

Az időszakos oltóközpontban a Pfizer- és a Janssen-vakcina közül választhatnak az érdeklődők. Az előbbi kétadagos oltást a 16. évüket betöltött személyeknek, az utóbbi egyadagos oltást 18 év fölöttieknek ajánlják. Az oltóközpont szombaton helyi idő szerint 8 és 20 óra között, vasárnap pedig 8 és 15 óra között tart nyitva.

Vírusgóc lehet a csíksomlyói búcsú: 22 ezer ember is összgyűlhet

Szabad az út Romániába

A Magyarországról érkezők korlátozások nélkül beutazhatnak Romániába, miután a román hatóságok pénteken Magyarországot az ezt lehetővé tevő zöld jelzésű országok közé sorolták. A zöld besorolású országokból érkezők korlátozások nélkül beléphetnek Romániába. A bukaresti hatóságok a múlt héttől azokat az országokat sorolják ide, ahol az utóbbi két hétben az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek aránya lakosságarányosan másfél ezrelék vagy alacsonyabb.

Az országok besorolásának frissítéséről szóló határozatokat azok elfogadásától számított 24 óra múlva alkalmazzák.

A beutazás friss szabályait a Konzuli Szolgálat oldalán találja, ide kattintva.

Szijjártó: mindez az oltási kampány sikere

"Újabb fontos eredménye van a sikeres oltási kampánynak, a román hatóságok zöld kategóriába sorolták Magyarországot" - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán péntek este. A gyors oltási program nyomán javuló járványhelyzetnek köszönhetően a román hatóságok zöld kategóriába sorolták Magyarországot, így innentől kezdve szabadon, mindenfajta teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak a magyar állampolgárok Romániába. "Az időzítés ennél már nem is lehetne jobb, tekintettel a csíksomlyói búcsúra" - írta a magyar külügyminiszter.

Ez is érdekelheti:

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához