Remdesivir: engedélyezték a koronavírus elleni szert az USA-ban

#koronavírus #koronavírus ellen #Remdesivir #koronavírus ellenszer
2020.05.02.

Az amerikai kórházakban már használják a Remdesivirt, a koronavírus elleni szert. Dr. Szlávik János előzetes nyilatkozata alapján itthon is hamarosan elérhető lehet a szer.

Donald Trump amerikai elnök pénteken este jelentette be, hogy az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyezte a Remdesivir használatát az új típusú koronavírus-fertőzés gyógyítására. Trump közölte: az FDA arra adta meg az engedélyt, hogy az orvosok sürgős esetekben és súlyos betegeket kezelhessenek Remdesivirrel. - írja a hvg.hu

Több az előnye, mint a hátránya

Az eredetileg ebola ellen kifejlesztett Remdesivir jelenleg ugyan kísérleti vírusellenes gyógyszer, de az orvosok, kutatók szerint több az előnye, mint mellékhatásai hátránya, pont emiatt döntöttek a bevezetés engedélyezéséről a kórházakban.

Mike Pence alelnök közölte: a 1,5 millió ampulla Remdesivirt hétfőn kezdik szétosztani a kórházak között, amit aztán intravénás injekcióban, 10 napon keresztül naponta adnak majd a fertőzötteknek. Az eddigi klinikai kísérletek azt mutatják, hogy legalább 4 nappal lerövidíti a betegség lefolyását.

Forrás: HVG