Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Rusvai: ennyi idő múlva lehet újra beteg az, aki egyszer már megfertőződött

nátha, megfázás

A szakember elmondta, hogy mivel számolhatunk, mikor van a legnagyobb esély arra, hogy ismét elkapjuk a koronavírust.

Rusvai Miklós virológust nyilatkozott arról, hogy miként látja, mikor kaphatja el valaki újra a Covidot, ha már egyszer volt beteg.

A szakember elmondta, hogy a tapasztalatok szerint 3-4 hónap az az időtávlat, amikor az újrafertőződés megtörténhet, azonban a második fertőzés már kevésbé lesz súlyos. azt is kiemelte, hogy ha valaki néhány hétre rá betegszik meg, akkor vagy az történt, hogy a koronavírus még nem ürült ki teljesen a szervezetéből, vagy más okozza a tüneteit.

„Vannak arról beszámolók, hogy valaki az előző megfertőződése után újra pozitív lett. Egyik ismerősöm például szeptember elején átesett a betegségen, majd decemberben teljesen gyanútlanul utazott volna. A repülőtéren tesztelték és egyből karanténba került, mert semmi jelét nem érezte annak, hogy beteg lenne, de a PCR-tesztje pozitív lett.

Ez 4 hónappal az előző betegsége után történt, de vannak beszámolók arról, hogy 3 hónap elteltével is történt már ilyen. Körülbelül három hónap az újrafertőződés lehetőségének alsó időintervalluma”

Olvasson tovább! Így hatott ránk a Pfizer! Vakcinainfó - Az orvos válaszol

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához