Ezeket látta már?

Szputnyik: több hónapot tolódhat az engedélyeztetés

szputnyik hatékonyság, szputnyik adatok, szputnyik engedélyezés

Késik az orosz vakcina európai uniós jóváhagyása, ugyanis az oroszok késtek az adatszolgáltatással.

Az orosz gyártó az adatok benyújtására vonatkozó június 10-i határidőt elmulasztotta, így késik az EU-s engedélyeztetés – írta meg a Reuters.

A Reuters-nek nyilatkozó, az ügyet ismerő német kormánytisztviselő szerint a Szputnyik V engedélyezése akár az év végégig is késhet. Az Európai Gyógyszerügynökség nem kapta meg a megjelölt határidőig az adatokat a gyártótól, ezért a több hónapos csúszással számolnak.

Egy másik forrás szerint a vakcina fejlesztője, az orosz Gamaleya Intézet közölte, hogy a jövő héten, de legkésőbb a hónap végén benyújtja a kért adatokat.

Mindeközben az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap azt nyilatkozta, hogy az orosz vakcina klinikai kísérleteivel kapcsolatos összes információt átadták, és a GCP (a helyes klinikai gyakorlat) felülvizsgálata az Európai Gyógyszerügynökség pozitív visszajelzésével lezárult. Bár a jóváhagyási eljárás időzítéséről az EMA dönt, a Szputnyik V csapata a következő két hónapban várja a vakcina jóváhagyását – közölte az RDIF. Az EMA egyelőre nem reagált az RDIF állításaira.

Olvassa el ezt is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához