Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Újra kocsmázhatnak a norvégok - hiába több a fertőzött, enyhít a kormány a szigorításokon

koronavírus norvégia

Étteremben, kocsmában ismét lehet alkoholt inni - hiába emelkedik a napi fertőzöttek száma lazít a norvég kormány.

Jonas Gahr Store norvég kormányfő elmondta, hogy ugyan emelkedik a fertőzöttek száma, de enyhítenek a szabályokon. A gyerekek és fiatalok szabadtéri sporttilalmát is feloldják, zárt térben legfeljebb húszan sportolhatnak együtt mostantól. Az érintkezéssel járó sportágak edzései és versenyei is újraindulhatnak. Felnőttek esetében beltéren maximum szintén húszan lehetnek jelen, és javasolt a távolságtartás.

Ismét lehet alkoholt inni vendéglátóhelyen

Ismét lehet például alkoholt felszolgálni. A karácsony előtt elfogadott szabályokhoz képest megszűnik a vendéglátóhelyeken a szesztilalom: 23 óráig az ülő vendégeknek ismét lehet alkoholt felszolgálni az éttermekben és kocsmákban.

Zárt térben, rögzített ülőhelyek esetén mostantól 200 ember vehet részt rendezvényeken, ülőhelyek nélküli esemény esetén pedig zárt térben 30, a szabad levegőn pedig 200 fő a létszámkorlát.

Koronavírus Norvégiában: nő a fertőzöttek száma

"A járvány új szakaszába léptünk. Sokkal több a beoltott, mint decemberben, és nagyszámú gyorstesztet is vásároltunk, ezért a négy héttel ezelőtti korlátozások egy részre feloldható" - magyarázta a döntést Store.

Olvasson tovább! Botrány a covid osztályon: ivermektint csempésztek be egy plüssállatban

Az új fertőzések száma ennek ellenére emelkedik, és a koronavírus omikron variánsa vált uralkodóvá a skandináv országban. A miniszterelnök szerint a legújabb járványhullám még nem érte el a csúcsot, de a korábbiaknál sokkal kevesebben lesznek súlyos betegek koronavírus-fertőzés miatt.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához