Ezeket látta már?

Utolsó nap! Még ma foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 évesek

oltsá, vakcina, védőoltás, pfizer

Aki még nem tette, még ma pótolhatja a Pfizer vakcinára történő online jelentkezést.

A kamaszok (vagy szüleik) a www.eeszt.gov.hu honlapon tudnak időpontot foglalni az oltásra. A 18 év alattiak csak szülői hozzájáruló nyilatkozat esetén olthatóak, ezért fontos, hogy a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető nyilatkozatot kinyomtatva, kitöltve és aláírva vigyék magukkal az oltásra.

A kamaszok oltása május 13. csütörtöktől - május 18. keddig lesz a kórházi oltópontokon Pfizer-vakcinával. Amennyiben tanítási időszakra sikerül csak időpontot foglalniuk, akkor az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban, amelyet az oltási időpont visszaigazolásának és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Mit kell vinni az oltásra?

· kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról,

· TAJ-kártyát,

· személyi igazolványt,

· kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot.

Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-ig betöltik a 16. életévüket illetve idén betöltik a 18. életévüket.

Azok a 16-18 évesek, akik eddig nem regisztráltak, de szeretnének, azok a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon továbbra is megtehetik. Az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség.

Szülői hozzájáruló nyilatkozat

Ez is érdekelheti:

Forrás: Koronavirus.gov.hu