Ezeket látta már?

Egy nő maga húzta ki 13 fogát, mert nem tudta kifizetni a fogorvost

foghúzás

A nőnek krónikus fogínybetegsége volt, a környékén lévő fogászat évekkel ezelőtt bezárt, a magánkezelés pedig nem tudta kifizetni, így a kezébe vette a fogai sorsát - szó szerint.

A Mirror beszámolója szerint Danielle Watts az angliai Bury St Edmundsben él, és mivel nem tudta finanszírozni a fogászati ellátását, maga húzta ki a fogait.

Még a BBC is készített vele riportot októberben, addigra 11 fogát húzta ki, de az azóta eltelt hónapokban további 2 fogat is eltávolított. Most 14 foggal éli az életét, de ez még mindig nem a vége, ugyanis a műfogsorhoz még 8 fogát kellene kihúzni.

Miután az emberek megtudták, milyen helyzetbe került a nő, a településen, ahol él, gyűjtésbe kezdtek, és 1500 fontot (kb. 700 ezer forint) gyűjtöttek össze a nőnek. A helyi lelkésztől pedig még további 1000 fontot kapott.

Olvasson tovább! Fogorvosfóbia: ha fél a fogorvostól, ez a módszer segíthet

Fájdalomcsillapítókat szed, nem mosolyog, mert szégyelli, hogy hiányos a fogsora, de az adakozó embereknek köszönhetően hamarosan megoldódik a problémája. Augusztus közepére van időpontja egy fogorvoshoz, aki kihúzza még azt a 8 fogát, ami az implantátum behelyezése miatt el kell távolítani, majd 2 hétre rá, augusztus végén már a fogpótlása is kész lesz. A nő azt mondta, alig várja már, hogy újra szégyen nélkül mosolyoghasson, főleg azokra, akik segítettek neki.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához