Szponzorált tartalom

Gondoskodjon fogai egészségéről, használjon elektromos fogkefét!

2020.04.23.

Modern korunk embere egyre inkább vonzódik az olyan hétköznapi eszközökhöz, amelyeket az elektronika működtet, és amelyek használata megkönnyíti, felgyorsítja vagy leegyszerűsíti az ember dolgát. Ilyen eszköz az elektromos fogkefe is, amely leegyszerűsíti a fogmosás közbeni mozdulatokat, alapos, és megfelelően ápolja a fogakat és az ínyt egyaránt. A fogorvosok egyaránt az elektromos fogkefe használatát ajánlják, így érdemes fontolóra venni a tanácsuk megfogadását, annak érdekében, hogy ne kelljen őket gyakran meglátogatni.

Milyen tényezőkre kell figyelmet fordítania?

Az elektromos fogkefe kiválasztásakor kifejezetten nagy figyelmet kell fordítani néhány tényezőre, ilyen az eszköz minőségbeli jellemzője, mivel ettől függ, hogy milyen mértékben tisztítja a fogakat, mennyire hatékony a “munkavégzése”. Tulajdonságai nagyban eltérnek a hagyományos manuális kivitelek jellemzőitől, sokkal jobban teljesítenek az elektromos fogkefék, de nem mindegy, hogy milyen technológiát választ. Alapvetően kétféle típus létezik: az egyik szónikus névre hallgat, a másik pedig 3D technológiára épül.

Az elektromos fogkefe töltési típusai eltérőek lehetnek. Vannak elemes fogkefék, amelyek általában olcsóbbak társaiknál, de tudásuk és felszereltségük alacsonyabb. A hagyományos fogkeféhez képest csak annyiban különbözik, hogy a feje vibrál, így extrákkal nem rendelkezik. Gazdaságosság szempontjából sem a legjobb, mivel hosszú távon túl sokszor kell az elemeket cserélgetni, mindemellett környezetszennyezés szempontjából is káros.

Másik típus az újratölthető fogkefe, amely hatékonyabb, tudásszintje magasabb, valamint sokkal strapabíróbb, így hosszú évekig nem kell pénzt fordítania a cseréjére. Egy hátránya ismert, hogy először nagyobb befektetést igényel, azonban mindez az idő során megtérül. Az eszköz újratöltése egyszerű és olcsó, a fogkefe fejét folyamatosan cserélni kell, amely alacsonyabb költséget jelenthet, de mégsem annyit, mint az elemes fogkefék esetében.

Milyen típusok közül válogathat?

Elektromos fogkefék esetében 2 különböző típus közül válogathat. Létezik forgófejes és szónikus fogkefe egyaránt. Hatékonyságban nincs különbség az eszközök között, mindkét forgófejes fogkefe esetében a kefe sörtéi kör alakú részen találhatók, amelyek nagy sebességű munkával tisztítják a fogat. A fogkefe feje kicsi, ennek köszönhetően kis helyekre is befér, azaz képes eltávolítani a fogak közé ragadt ételmaradékot vagy a bölcsességfogak mögötti szennyeződéseket.

A szónikus fogkefe sokkal jobban hasonlít a hagyományos fogkeféhez, azonban nagy különbség, hogy feje oldalirányban rezeg. Használni úgy kell, ahogyan a normál fogkefét, így nem nyújt új élményt. Kevésbé mondható praktikusnak, mint a forgófejes fogkefe. Amennyiben szeretne ön is nagyobb figyelmet fordítani fogai egészségére, akkor keresse fel a Bestmarkt weboldalát!

Forrás: Bestmarkt