Ezeket látta már?

Érdemes tudni: meredeken nő a depressziós gyerekek száma Nagy-Britanniában

2013.10.02. Módosítva: 2015.11.04.

Meredeken nőtt a depressziós gyerekek száma Nagy-Britanniában az utóbbi évtizedben. A gyermekkort annyira stresszessé tették az iskolai elvárások, a családok felbomlása és újabban a közösségi média, hogy a tíz év alattiak közül már 8 ezer gyereket érint a betegség.

A brit Országos Egészségügyi és Gondozási Intézet (NICE) becslése szerint 80 ezer brit gyerek szenved súlyos depressziótól, közülük nyolcezren tíz év alattiak, és már ötévesek is vannak köztük - tudósított a The Telegraph internetes újság a brit intézet honlapján megjelent ajánlásról.

Érdemes tudni: meredeken nő a depressziós gyerekek száma Nagy-Britanniában

Az intézet szakértői szerint az általános iskolás korú gyerekek mentális zavarainak száma azért növekedett meredeken az elmúlt évtizedben, mert az iskolai számonkérés és a családok széteséséből eredő nyomás mellett megjelentek a közösségi média elvárásai és az internetes bántalmazás, zaklatás is.

Lucie Russel szociális munkás, a Young Minds karitatív szervezet kampányainak igazgatója szerint a gyermekkor egyre stresszesebbé vált, hiszen régebben egy nehéz iskolai nap után otthon kikapcsolhattak a kicsik, ma azonban ez a menedék is eltűnt, mivel bekapcsolt képernyők várják őket mindenhol.

A depressziós gyerekek gyakran érzik úgy, hogy kilógnak a társaik közül, visszahúzódóak, nehezen barátkoznak. A betegség testi tünetekben is megnyilvánul: folyamatosan fáradtak, rosszul alusznak, étvágytalanok, fájdalomra panaszkodnak.

(http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10342447/Children-as-young-as-five-suffering-from-depression.html)

Forrás: MTI