Ezeket látta már?

Gyorshír: tömeges rosszullét Káptalanfüreden!

Rosszullét miatt huszonnyolc gyermeket és fiatal felnőttet szállítottak kórházba szerda (07.06.) délután a Balatonalmádihoz tartozó Káptalanfüred két gyermektáborából; állapotuk kielégítő, néhányuknak infúziót kellett bekötni - tájékoztatta a tisztiorvosi szolgálat és a mentőszolgálat az MTI-t. Nem kizárt, hogy emelkedhet a megbetegedések száma.

Bujdosó László főorvos, a balatonfüredi tisztiorvosi szolgálat vezetőhelyettese elmondta, hogy az érintetteknek hasmenésük van, néhányuknak láza is, többen hánytak és ájulás is előfordult. A főorvos szerint nem kizárt, hogy emelkedhet a betegek száma. A két tábort, amelyekben összesen száz gyermek nyaralt, nem zárták be, a táborlakók orvosi felügyelet alatt vannak.

Gyorshír: tömeges rosszullét Káptalanfüreden!

A főorvos a megbetegedések okáról még nem tudott nyilatkozni, annyit jegyzett meg: nem biztos, hogy ételmérgezésről van szó. Hozzátette: ételmintákat vettek (a betegektől székletmintákat), de csak a laborvizsgálatok után lehet a megbetegedések pontos okát megállapítani. Legfrissebb: valószínűleg a tojáslevestől lettek rosszul (salmonellosis gyanúja).

A tábor konyháját ugyanakkor lezárták, mindenütt fertőtlenítenek, a táborban maradt gyermekek egyelőre hideg élelmet kapnak - mondta Bujdosó László.

Czirner József, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a mentők tizenegy gyermeket a veszprémi, kilencet a székesfehérvári, nyolcat pedig az ajkai kórházba vittek. Állapotuk kielégítő, néhányuknak kiszáradásos tünetek miatt infúziót kellett bekötni - mondta a főorvos.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához