Ezeket látta már?

Ezeket a termékeket péntektől nem támogatja a TB - sok idős embert érint

inkontinencia, vizeletcsepegés, cukorbetegség, prosztatarák

Egy olyan termék TB-támogatása szűnik meg, ami sok idős ember számára fontos.

Arról értesítette a patikákat az Essity Hungary, hogy 2022. július 1-től a TENA Slip hagyományos nadrágpelenkák lekerülnek a NEAK támogatási listáról. Közlésük szerint a COVID világjárvány és a jelenlegi ukrajnai háború következményeként fő alapanyagaik, valamint az energia- és logisztikai költségek az elmúlt 18 hónap során jelentős áremelkedésen mentek keresztül, ezért kényszerültek erre a lépésre. Hozzátették: az inkontinencia termékekhez nyújtott állami támogatás 2006 óta változatlan, az árak módosítására pedig törekvéseik ellenére nem kaptak lehetőséget.- írja a portfolio.hu

A közleményükben azt írták, hogy a TENA Slip nadrágpelenkákat tartalmazó vények 2022. június 30-ig beválthatók, az e-vények eddig a napig kiszolgálhatók. A TENA Slip Plus XS, S, M, L, TENA Slip Super S, M, L, TENA Slip Maxi S, M, L termékek ezen időpont után csak teljes áron lesznek megvásárolhatók. Hozzá kell tenni, hogy aki nem ragaszkodik a márkához, annak nem kell aggódnia, mert léteznek helyettesítő termékek, amikre beválthatja a vényt később is.

Azt, hogy az ilyen TB-támogatott termékeket a magyar patikák biztosítani tudják a betegek számára, többnyire más, szabadáras termékek árából kell kigazdálkodniuk.

Férfi inkontinencia: ilyen, amikor a prosztata okozza - olvasson tovább!

Forrás: EgészségKalauz