Ezeket látta már?

Ingyenes influenza elleni oltás járhat a pedagógusoknak

2017.11.17. Módosítva: 2017.11.17.
tanar-influenza

Más rizikócsoportok mellett az idei évtől ingyenesen kaphatnak influenza elleni védőoltást a pedagógusok is. Kinek javasolják még az ingyenes védőoltást? Mutatjuk!

Összesen 1,3 millió adag ingyenes vakcina áll rendelkezésre a kor és foglalkozás szerint megállapított rizikócsoportok számára.

Kinek javasolják még az ingyenes védőoltás beadatását?

Javasolják az ingyenes védőoltás beadatását:

  • az egészségügyben dolgozók számára
  • a 60 év felettieknek
  • bizonyos krónikus betegségekben szenvedőknek -súlyos szövődmények elkerülése miatt
  • az állatgondozással, -tenyésztéssel, -szállítással foglalkozóknak
A tanárok könnyen kerülhetnek kapcsolatba beteg diákokkal. A tanárok könnyen kerülhetnek kapcsolatba beteg diákokkal. Forrás: EgészségKalauz

A gyógyszertárakban megvásárolható védőoltást azoknak is érdemes beadatniuk a háziorvosukkal, akik nem tartoznak a rizikócsoportokba. Az influenza magas lázzal, rossz közérzettel, ízületi fájdalommal és súlyos szövődményekkel járhat.

150 adag vakcina áll rendelkezésre a legkisebbek számára

Bosnyákovits Tünde, Csongrád megyei tisztifőorvos elmondta, a megyei kormányhivatal 1600 dolgozója számára is tájékoztató kampányt indítottak annak érdekében, hogy minél többen adassák be az oltást. Ez különösen a kormányablakokban dolgozók számára fontos, akik rendszeresen sok emberrel találkoznak - tette hozzá.

Csongrád megyében a három évnél idősebbek számára 55 ezer ingyenes vakcina áll rendelkezésre, emellett 150 adag speciális, a legkisebb számára adható védőoltás is megérkezett már. - jelentette be Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos csütörtökön Szegeden.

Forrás: MTI

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához