Szponzorált tartalom

„Az átalakuláshoz a melleim nem tudtak alkalmazkodni” – Ez a történet nyerte a mellplasztikai pályázatot

#mellplasztika #önbizalom #pályázat #budapest plasztika
2019.06.03.

Április elején pályázatot hirdetett a Budapest Plasztikai Intézet: egy ingyenes mellplasztikai műtétet ajánlottak fel annak, aki a meglátásuk szerint a leginkább rászorul a korrekcióra. A pályázat április 30-ával lezárult, és most kihirdették a nyertest is!

A műtétre jelentkezőknek egy e-mailben kellett leadniuk a pályázatukat április 30-ig, amelyben leírták történetüket, azt, hogy miért érzik szükségét a mellműtétnek, milyen testi, lelki betegséggel küzdenek a mellméretük, -formájuk miatt. Hihetetlenül sok megható és szívszorító történet érkezett a felhívásra az ország minden pontjából, így korántsem volt egyszerű a kiválasztás. 

Végül a plasztikai sebészből és pszichológusból álló szakmai zsűri a beérkezett 780 pályázó közül Szabó Bernadettet, a 41 éves, Gyöngyösön élő hölgyet választotta ki a műtétre, aki két gyermek édesanyja is. Bernadett első gyermekét 22 évesen, a másodikat pedig 27 évesen hozta a világra. A Mátra alján élő anyukának mindkét szülése után sikerült újra formába hoznia az alakját, ám az ezzel járó súlyingadozás miatt jó időre le kellett mondania a szép mellekről. 

Bernadett második gyermekével 2005 nyarán Forrás: egeszsegkalauz.hu

„Ezekhez az átalakulásokhoz a melleim nem tudtak alkalmazkodni, a hatalmas súlyingadozások miatt rettenetesen megereszkedtek. A D-kosaras méretről ma alig A-kosarasra váltottam, nehéz megfelelő formájú melltartót találnom. Mára már csak 54 kg vagyok a rendszeres futásnak, tornának köszönhetően és jól érzem magam a bőrömben, a melleimet leszámítva. A melleimen a rendszeres mozgás és a helyes táplálkozás sajnos nem igazán tud változtatni” – írja Bernadett a pályázatában.

A megereszkedett mellei okozták részben Bernadett második házasságának a felbomlását is: frusztrálta, ha férje a melléhez ért, a szégyenérzete sok problémát okozott a kapcsolatában, gátolta az intimitást is. „Jelenleg elképzelhetetlennek tartom, hogy újra le merjek vetkőzni valaki előtt és megmutassam magam” – vallja be Bernadett a jelentkező szövegében.

Szabó Bernadett két gyerekes édesanya a pályázat nyertese Forrás: egeszsegkalauz.hu

Ahogy megtudtuk, Bernadettet ráadásul éppen a születésnapján, május 20-án értesítették arról, hogy ő nyerte a plasztikai pályázatot. „Hétfőn, a születésnapomon kaptam a hírt, hogy a Doktor úr engem választott ki a több mint 700 pályázó közül. Alig hallottam Judit hangját, aki az Intézettől hívott, nevettem és sírtam egyszerre. Nagyon vágytam erre, nem is annyira magam miatt, hanem azért, hogy a gyerekeimnek megmutassam, valóban érdemes mosolyogni, mert visszamosolyognak és fontos hinni a csodában, mert létezik" – mondta Bernadett az EgészségKalauznak adott interjújában.

Implantátum-próba Dr. Molnár Béla Ákos plasztikai sebésszel - ilyen keblei lesznek Bernadettnek a műtét után Forrás: egeszsegkalauz.hu

A műtét május 30-án volt, később bemutatjuk azt is, milyen változáson ment keresztül Bernadett, és hogyan érzi magát az új külsejében. „Az operációtól egyáltalán nem tartok, az első pillanatban megszületett bennem bizalom az orvosom felé. Biztos vagyok abban, hogy a legmegfelelőbb döntést hozza meg a műtét közben és az új testben megtanulhatom újra elfogadni, talán még szeretni is önmagamat" – mesélte lapunknak Bernadett.

Forrás: egeszsegkalauz.hu