Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Az ész nélküli fogyókúrázás nem várt tüneteket okozhat!

A gyors fogyókúra nagyon megterheli a szervezetet

A jó idő közeledtével sokan máris elkezdenek dolgozni a nyári „bikinialakért”. Angéla nem akart sokáig várni az eredményre, ezért a lehető legextrémebb diétát választotta. Sikerült jó pár kilót leadnia, ám a hirtelen testsúlyvesztés kellemetlen mellékhatással járt.

Készülődés a nyári szezonra

– Szerintem nincs nő, aki a tavasz beköszöntével nem kezd el azon tipródni, hogyan adja le a lehető leghamarabb a télen felszedett „medvehájakat”, hogy mire a nyaralásra kerül a sor, a lehető legjobb formáját hozhassa. Én sem voltam ezzel másképp – meséli Angéla. – Úgyhogy tavaly tavasszal több csodadiétába is belekezdtem egyszerre, csak a biztonság kedvéért, hogy legalább az egyik működjön. Egyébként működött is, mert hosszas és kínzó koplalás árán másfél hónap alatt két ruhaméretet karcsúsodtam. 

Nem várt „kudarc” az ágyban

– A szerelmemet éppen ebben az időben egy külföldi továbbképzésre küldte a cége. Gondoltam, mire hazajön, meglepem a szép új alakommal. Meglepetésben nem is volt hiány, ugyanis amint kettesben maradtunk és egymásnak estünk a hálószobában, én csődöt mondtam. Hiába tombolt bennem a vágy, odalent mégis teljesen száraz maradtam. A behatolás nagyon fájt, sírva is fakadtam. Úgyhogy csak feküdtünk egymás mellett a barátommal az ágyban és… interneteztünk.

Extrém fogyás, de milyen áron?

– A párom ugyanis elővette a tabletjét, és azonnal rákeresett az interneten a hüvelyszárazság témakörére. Hamar kiderült, hogy egyebek mellett a hirtelen testsúlyvesztéstől kialakulhat ez a probléma. Az extrém fogyás ugyanis könnyen összezavarja a női hormonrendszert, és nagy valószínűséggel nálam is emiatt jelentkezett a hüvelyszárazság. Ez a tünet egyébként számos okból kialakulhat, nagyon gyakori például a menopauzában, vagy akár terhesség, szoptatás idején, hiszen ilyenkor szintén megváltozik a nők hormonszintje. De sugár- vagy kemoterápia nyomán vagy egyes gyógyszerek mellékhatásaként is jelentkezhet hüvelyszárazság, mint ahogy bizonyos betegségek is hajlamosíthatnak rá. 

Segítség hüvelyszárazság ellen

– A barátom megesketett, hogy soha többé nem csinálok ilyen eszement fogyókúrát. Szerinte inkább sportoljak, ha tényleg le akarom dolgozni a plusz kilóimat, és még azt is felajánlotta, hogy eljár velem futni. De még előbb elkísért a patikába, ahol vettünk nekem hüvelyszárazság elleni szert, ami kúraszerűen alkalmazva segített ismét feltölteni nedvességgel a kiszáradt intim szöveteimet. 

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához